morning sickness

Hai smua.. nk tye klu morning sickness yg kite rs tu dia mcm nk muntah tp mcm angin eh? Sy first time..so xtau mcm mne rs dia.. anyone mcm ni x?

10 Balas

morning sicknes sy kene mse mggu ke 4...sy salu rse lapa tp nk mkn xd selere nk muntah..bile da mkn akn muntah balik...perut sntiase xslesa...angin mcm xlepas dlm badan...pagi tghr ptg malam muntah je keje...smpai lembik xleh bt ape...lps 2mggu bru mcm kurg sikit muntahnye...n bole bt kje uma yg ringan2...now da masuk 8mggu...xsbar nk hilang morning sickness ni org kate 2nd trimester baru hilang...huhu

3y ago

sama sis, saya dah 7w. kalau x mkn saya akan kena gastrik & mual2. kalau mkn pun slalu kena indigestion & mcm ada angin dlm perut. sabar aje, perubahan hormon semua tu

Aah angin. Kadang tu muntah warna kuning sebab perut tak ada isi pun nak dikeluarkan 😂 untuk elakkan muntah angin tu, sebelum tido minum laa susu supaya bsok bangun angin tak banyak dalam badan

Kdg boleh je muntah angin je jd keluar warna kuning. Kdg² apa yg kita makan tu keluar balik. Stay strong ya mommy dan semoga dipermudahkan hingga bersalin

A ah angin byk dlm bdn buat rasa nk muntah. Mkan keluar balik. Sy morning sickness spjg hari. Smua bau wangi busuk or bau kuat buat tekak loya.

bila xlalu mkn, perut berangin, tu yg jd munth.. sis kne mkn jgk tkut gastrik teruk.. mnum susu ye, buah delima yg tbaik 👍🏼

klu sy morning sickess kdg klu perut ada isi mmg akn muntah apa y ada dlm perut, kdg muntah angin je..

yes dear... kdg yg kuar buihhh je, air kuning, hijau.. tp memenatkan... #TAPSupermoms

Ha’ah betul. Dalam mulut ni asyik meliur je, tekak x selesa sgt nak telan

yesss dear.. sy alahan teruk di sebabkan angin n gastric jer

3y ago

sama mcm saya sis .. seksa rasa nya

Depands mommy. Setiap org morning sickness bbeza2