Mornimg sickness 5w

Ada advise tak utk ibu2 y kena morning sickness mcm sy... Sy baru 5w.. Tp kerap dtg rs nk muntah tu.. Tgk mknan pn xmenyelerakn even rs lapar.. Ank 1st sy aktif lgsg x ada morning sickness.. 2nd ni baby rs teruk sgt keadaan... #bantusharing #morningsickness #2ndbaby

1 Balas

hai sis sy dah 7week pon macam tu, morning sickness terok sgt. tak boleh tgk makanan dan bau makanan, minum air pon sy muntah. lps tu sy terpakse kena tahan wad dan drip. kalau sis rase terok dan berterusan lebih baik jumpe doc ya, tp lps 5hr kua wad masih sama, kwn sy ade yg alami perkara ni sehingga 7 ke 9 bulan juga..

3y ago

alhamdulillah sis skg 19w... dh lega dah.. mkn pun lalu.. trima ksh sis ats advise..