Berapa hari darah lpas bersalin akan kering ?

Hai smua. Biasa brpa lama darah lpas brsalin akan kering ye ? Lpas 44hari ni dia masih ada sikit2. Kdang2 kluar yg wrna merah tu. Ke normal ?

2 Balas

nifas boleh smpai 60 hari puan. setiap orang lain².. kalau dlm masih 60 hari dan gap darah terakhir dan kemudian keluar lagi tak sampai 15 hari, maksudnya masih nifas.. kalau lebih 15 hari, tu darah haid.. kalau berterusan lebih 60 hari, darah istihadah

1y ago

Kalai dh smpai 60hari tu kita mndi nifas . Then lpas tu kluar lgi . Still mndi nifas atau mndi wajib biasa je ?

normal puan..kejap ada.kejap xde.... paling lama 60 hari.. kdg2 tu xde kluar drh..kluar putih je mcm lendir..tu pun kira kita dlm nifas juga...

1y ago

Haa betul tu. Kadang kluar putih . Kadang kering.