darah nifas

hai...sya nak tnya drah nifas sya sdh brhnti 2 mnggu lpas brsalin tpi 2 mggu lpas tu ada kluar darah lgi ada ka tu darah nifas atau darah haid?darah tu kluar slma 7 hri...lpas sja hbis drah tu sya ambl pil prncng noriday untuk prtma kli....adaka pil tu berkesan klau darah tu adala drah haid?

3 Balas

Darah nifas 60 hari. Sy pun sama stop selama 2 minggu (msh dlm 60 hari) pastu dtg balik, lps 60 hari dah tak dtg balik dah. Anak pertama dtg haid balik pd usia anak 6 bulan.

Sy kurang pasti sb sy pun mngalami yg sama

Kalau belum 60 Hari Masih dikira nifas