Baby songsang

Hi mummies, ada tak mummy yg ada pengalaman baby songsang kt sini? Ada senaman atau tips ke utk baby pusing sendiri? Sy dh 36w, baby msih songsang. Risau

2 Balas

saya ada pengalaman baby songsang. biasa org pesan sujud lama2 tapi da buat pun tak jalan. maybe sebab baby da besar memang tak leh pusing dah. saya ikut saranan doktor iaitu buat ECV (doktor yang pusingkan) jangan sesekali pergi ke bidan yang tak bertauliah. doktor pusing sambil scan. lebih selamat. tapi tulah, kes ECV saya gagal, perut da sempit kot. tapi banyak je kes yang berjaya. sis cuba dulu ya. semoga berjaya 💪💪

1y ago

bergantung keadaan baby sis. kalau masa ECV tu ada rupture/jantung baby lemah/etc mungkin emergency czer. tapi kes saya, 3 kali attempt ECV pon baby still ok (memang ketegaq ni 😅) so just tunggu utk elektif czer dalam 2 hari lepastu (sbb masa tu hosp utamakan yg emergency)

blh try sruh bidan pusing

1y ago

nurse dan doctor xbgi sbb tkut baby stress. sbb tu nk try usaha bt senaman mcm tu hehe