Due 4/7/23

Hai siapa due sama dengan saya, sekarang dh 38week 4 hari. Semalam ingatkan baby dh nk keluar mengeras dan rasa sakit pinggang 1 jam sekali masa kat tempat kerja. Bila balik rumah, elok2 je xda ape2😂. Sampai hari ni mengeras manja2 je

21 Balas

sy due 9/7 ...dah trun tnda 23/6 bukaan 2cm warded 2 hari...tp xde contraction...dr bagi balik rehat kat rmah dlu...skrg tgh layan contraction manja² ja...nt dah contraction kuat @ pecah ketuban,bru pegi hospital balik..semoga urusan kita bersalin dpermudahkn...amin...*dr bagi balik dlu,sbb sy xde risiko penyakit ,jd dr x nak induce,nk bg jlan buka sndri je..😊

12mo ago

alhamdulillah, Selamat semuanya 😊 aamiin! boleh share tips tak awak? mcmana tiba2 boleh terbuka jalan and dpt bersalin normal?

saya due 2/7, sama macam sis. sakit datang kejap je tak tau nak g hospital ke tak. semalam start keluar lendir putih tak sure keputihan atau mucus plug. hari ni saya ada checkup dekat kk nak kena tanya nurse ni. hehe bak kata nurse saya baby seronok duduk dalam perut.

sama 4/7 jugak..dah rase sakit pinggang dan perut asyik mengeras..hope baby keluar awal..ni baby bergerak2 lagi dlm perut,hari2 pjuk suruh keluar dah😂..semoga dipermudahkan urusan kita bersalin..

Sy due 5/7.. tp kalau takda tnda pape lagi,kena serah diri 4/7,sy gdm on diet, puas pujuk bby sruh kluar sblum due.. dh start skit pinggang,mengeras pun dah cuma xkerap.. 😅😅xsabar dh nk jumpa bby.

Samelh 4/7 baby blum nak kluar lagi.. Harap bby cpatlh kluar sblum due.. Xnak over due 😭 semoga dipermudahkan segala urusan kita semua ya mumy2

4/7 dah kena serah diri.. harap baby keluar laa sebelum tarikh tu.. baby masih santai2 dlm perut mama dia.. tapi selalu rasa mengeras ..

sy pun due 4/7. skrg admit wad sbb baby kurang gerak. tp belum ada tnda bersalin..dinding rahim pun masih tebal

4/7 jugak , sakit main2 jea sekarang ny .. keluar nya takmau lg , mungkin nak bagi mama raya dulu 😂😂

sama... masih menunggu hari... baby mengeras menekan tp gerak2 alhamdulillah.. xde tanda2 lg nk keluar..

sama la kitaaa. hari2 pujuk dia suruh kluar… tp dia tkmo kluar lagi. sronok duduk dalam ni hahaha