Haritu samar². Now??🥰

Hai semua..Syukur atas rezeki dan doa kpd Tuhan selama ni. Tuhan makbulkan doa berkat kesabaran.Sy dh TTC 5yrs. Pagi ni dengan ketakutan dan kerisauan buat pregnancy test guna brand CLEAR BLUE DIGITAL sbb dia punya mmg 99% accurate. Tak nak kena scam la konon nye tu la risau masa tunggu result.Sebab sebelum ni guna UPT lain samar² je dia keluar line. Td pagi celup CB,Dh celup terus tutup mata sambil berdoa..huhu. Result keluar,jengggg (PREGNANT 3+). Lemah lutut x terkata². Mata pun masuk habuk..huhu..SYUKUR kepada Tuhan. Semua jenis upt dh try sebulan² ni. Tp samar je. Semalam guna brand cassette biasa line T tak pekat sgt n tak samar sgt. Tak puas hati gak.Sebab line tak pekat.Pastu, ade yg syor kan sy guna CB DIGITAL. TQ korang😘Try beli 1st time,mmg tepat la terus muncul (3+). Kalau dlm kiraan sy 5weeks dh dr 1st n last period till masa persenyawaan.. Nak scan ke klinik awal lagi kan. So,sy masih bertahan makan folic asid je dulu. Boleh ke camtu? Semoga pejuang 2 garis mcm saya tetap bersabar dan banyakkan berdoa yeee..❤️Selagi ade rahim,selagi itulah peluang kita ade. #thanksGod #pejuang2garis #ttc5yrs

Haritu samar². Now??🥰
18 Balas

Sy first pregnancy after 6 years, terus pegi klinik kesihatan mgu ke 6, nurse puji sbb dtg awal. Terus checkup badan, ambil darah, doc scan skali nak tgok pregnant dlm rahim atau luar rahim. Tu sgt penting. Org yg biasa pregnant mmg kata awal lagi, tapi org yg xpernah pregnant mcm kita ni special case. Pegi la awal ok😍 tahniahhhh

1y ago

boleh share ke apa sis buat sepanjang ttc sampai berjaya pregnant🥰

wahh best yee .. da sebulan br beli cb ke ? sy clup pkai upt biasa pun cmtu .. siap g klinik sbb de bleeding mkn duphaston da stop tp scan msh xnmpk apa lg .. mnggu lg .. utk cek upt .. xbpe kuat nk buat 🥲

1y ago

Amen🙏🏻Tq sis❤️

congratulations. so now, teruskn je mkn folic acid. nnti another 3 to 4w boleh pg buat early pregnancy scan dkt swasta. after that boleh proceed buat buku pink if dah nampak heartbeat.

1y ago

Thanks sis..❤️

Alhamdulillah.. Sy pulak sebak. Tahniah sis. Jaga diri ye. Semoga sis dn kndgn sihat hendakNya. Doa slalu semoga Allah prkenankn peluk dan cium bau syurga yg bakal lahir 🌻

1y ago

Amen🙏🏻 TQ sis dgn doa sekali❤️

tahniah sis .. doakan saya pregnant tahun ni jugak ye 🥺 sy lewat period 5hari .. tp harini tiba² ada keluar darah tp tak bnyk pun .. rasa kecewa sedikit ..

1y ago

tQ sis🥰 Amen🙏🏻 jgn putus asa sis..😘

Tahniah sis.. sy lewat 3hari da.. tanda smua ada.. tp cek 1 line.. arap ada rezeki la .. nak tggu sminggu miss period.. doakan sy ye sis

1y ago

aaaminnn🥰

Kalau first pregnant doc sarankan dtg awal. Sy Bukak buku masa mgu ke6 doc dgn nurse puji bagus, dtg awal. Utk check sebarang kemungkinan awal.

1y ago

kannn..boleh juga camtu. tQ sis..👌🏻

wahh. tahniahh.. semoga ibundan bby sentiasa sihat..doakan rezeki sy lpas ni..upt klinik positif..self test neg..🥺

1y ago

Amen🙏🏻 TQ sis🥰 semoga ada rezeki juga ya❤️

Blh scan dah ni sis. Saya haritu mcm ni la 3+ bila scan ade kantung dah.. skrng dah 13w..

1y ago

Ok sis..🥰 Xsbar rasanya..

Wahhhh ! Tahniah Puan. Semoga dimudahkan urusan Puan & beby. Jaga diri tau 😘

1y ago

Thanks sis..😘