bercuti di awal kehamilan

Hai semua..sy ade soalan nk tnya..sy prgnant 6 mggu lebih..boleh ke kalau pergi bercuti di awal kehamian ni ade risiko ke? Kami dgn keluarga mertua dh lama plan nk pegi genting highland mggu dpn (kandungan 7 mggu lebih). Sy tinggal di ipoh,perjalanan tu jauh ke & berisiko x? Sbb mak saya cakap awal² ni jgn bjalan jauh mcm tu.

2 Balas

Klu awal2 ni baik jaga2 jgn lasak sgt. Klu perjalanan jauh, elok berhenti rehat setiap 2 jam. Lagi2 kalau jalan tar yg tak berapa elok. Tkut goncangan pd baby.

Selallu brhentii r&r jgn gasak sgt holiday igt tgh prent InshaAllah xde pape