Bercuti/berjalan² 36w

Hi sy dh msok 36w . And ada plan nk bercuti ke cameron highland . Agak² okay ke 😅 ni ank first and sy xda msalah kesihatan . Ke dh tak di galakkan bjalan jauh ? Thank youu

6 Balas

Dah sarat tu sis dah kena get ready dgn sebarang kemungkinan. Buku pink & beg hospital kena ready dah. Kena google terus list hospital yg ada sepanjang jalan in case turun tanda. Sebab saya dulu anak first pun takda masalah kesihatan tp 36week dah keluar sbb bloodshow & sakit contraction. Baby duduk nicu 2 malam je doctor nk monitor sbb kalau ikutkan belum cukup bulan tp size baby x prem pun pastu boleh discharge

jika Masih larat boleh je awk..pengalaman pregnant ni tksama stp org ..jadi Kita tengok keadaan diri kita...if tkde apa2 masalah spjng pregnant insyaAllah ok..cuma jangan lupa bawa buku pink .sy masa ank pertama 38w Masih ikut suami outstation..dari Kl-Kuantan-Terengganu Kelantan...39w bersalin di Klantan ☺️

sama sis.. sy next week 36 week. husb ajak becuti dulu g cameron sebelum start pantang..nnt lama xbole berjalan🤭.. tp masih memikir larat ke x ni. suami dah excited dah nak amik gambar memori.. sis jd g x?

8mo ago

jadi . dh selamat balik rumah pun 😆 serius rasa mengah nk bjalan walaupun cuaca sejuk. brpeloh di buatnya 😅 cuma tula bila stuck jem rasa xselesa sangat nk dduk lama

rasa nya 36weeks kena lebih get ready la. sbb tu masa² bby mw keluar. klu ble, buku pink beg hospital sntiasa bawa la. mna la tau kn tiba² bby mw jumpa awal mmy dia🤭

dah sarat tu.. tp bleh jew nk healing2.. buku pink jgn lupe..beg hospital pun bwak jgak.. mne taw..

saya 38,weeks masih bjln2 d kundasang😹 nextweek nye tu bsalin normal bukaan cpt