Selamat x travel di awal kehamilan?

Saya preg 7 mggu. Next week sy akn travel ke negara asia. Saya risau kalau perjalanan jauh n kalau membahayakan kandungan. Mula2 saya akan naik flight. 2 hari lepas tu akan ada perjalanan 5-6 jam dlm bas. Skrg sy tgh fasa loya. Nk cancel trip syg pulak sbb semua dh baya. Atau semua nya ok je saya je yg terlalu risau. Mtk pandangan mommies2 #firstmom #pleasehelp

1 Balas

Hi, saya dapat tau preggy pun masa tu holiday luar and long hr flight lps tu saya travel naik bus ada, kreta ada, ferry sebab saya google mmg okay yg tk okay is when first trimester u akan mabuk and all tu tk di advice utk travel. Anyway apa apa pun first trimester is high risk of miscarriage tk kira u travel or not so kene jaga je. Mcm i luggage smua i mmg tk angkt langsung packing je tutup bag apa smua minta tolong org hehe I just hope my pregnancy is healthy , buka buku pun belum tapi I doa bnyk bnyk minta dilindungi insyaAllah

4mo ago

Tq sis share ur experience n tips … semoga dipermudahkan je nnti dan balik dgn selamat dgn kandungan…