GDM

Hai semua,sebelom prgnant gula sya nomal ja,jumaat lepas g checkup gula sya tggi ?,mcmna nak turnkan bacaan gula ye,sebab xlarat nak ulg alik klinik 2 mggu sekali dgn komitmen kja ni..ada x mummy yg da pgalamn GDM msa prggy,boleh share x cmna mummy2 hadapi kncing mnis masa prgnant ni..

2 Balas

Maaf sis, saya takde pengalaman kencing manis masa pregnant. Saya just low hb dan anaemia in pregnancy. Saya doakan sis dipermudahkan urusan dan selamat semuanya ye. Allahumma Aamiin. 🤲🏻💕 Mungkin Ibu2 gdm lain boleh share experience kat sini. Moga bermanfaat untuk kita semua

4y ago

You're welcome 🤗

Kawal pemakanan.kurangkan nasi,meehoon,tepung. Kurangkan manisan dlm makanan dan minuman. Makan lebih syuran hijau,makan yang pahit dan masam..cth peria,epal hijau

4y ago

Ooo..ok terima kasih sis