Sangkut Gdm

Assalamualaikum momie's² semua hari selesa tu ada appt ambil air gula bila dh resurt kluar bacaan gula tggi pdhal sblum sya pregnt tiada plk gdm..sya nk tnya ada x tips kurangkn gula dlm badan..sya dh 17w6d Harap momie's semua mmbantu share tips kurangkn gdm..

3 Balas

Boleh try tukar cara pemakanan..amik roti wholemeal and beras perang. in shaa Allah boleh bantu..makanan manis kurangkan kalau boleh and makanan yang tinggi karbohidrat

1y ago

tq sis.. Alhamdulillah bacaan gula ada kurang sikit dri 7.4 ke 4.5 sbb jga pemakanan dah

gdm mmg ada semasa mengandung shj. jaga makan, kurangkan makanan yg boleh trigger gula naik. makan sikit2 tapi banyak Kali, jgn makan banyak terus

1y ago

owh .ok sis terima ksih..😊😊

boleh Cuba jgk amalkan air barli.