susu utk ibu kena gdm

hai mommies..sya sangkut air gula & ni 1st bby sya..biasa sya mnum ssu kotak low fat dutch lady,nurse ckp dutch lady tu tggi gula😣..skg ni sya cba mnum ssu anlene ja dlu, boleh ka ibu mgndung mnum ssu anlene ni?, apa ssu utk ibu mgndung yg ssuai di minum jika ada gdm??..sya bca2 ada bberapa formulasi ssu ibu yg tggi gula juga😥

2 Balas

cuba minum susu enfamama....sukatan 6 sudu pown xmanis...dan ade iron,folic acid,kalsium,semua lengkap...alhamdulillah sy stat minum dri mula hamil...smpai skrg...ok...gula trkawal...

masa sy dulu just minum susu anmun shj sis dan amalkan minyak zaitun mlm2 . Tak kena lagi sangkut air gula n hb pun cantik 😊