risau sgt

Ade x ibu² dlm ni yg sangkut GDM on diet mcm sy..16wk,,jaga mkn minum pn bacaan gula ttp tggi..blh share tips turun kn gula x??

8 Balas

Beras kena tukar...utk pagi jgn mkn bgn.... Mlm sblm tdur pun jgn mkn or minum manis².. minum air masak byk..ade kwn kata minum air limau kasturi.. jom join group mumy sharing blh share ape sja psl pregnancy,baby,pantang or borak²... Yg penting for women only ya...https://chat.whatsapp.com/Hw06s0iMcYJLI3nkFZENUv

Awak blend sebiji epal & sebiji peria katak tapis dan minum..minum sehari sblm buat bsp dan pada hari buat bsp 4x tu.alhamdulillah sgt membantu..sy amalkan ini jer tiap kali buat bsp.

4y ago

Hampas ye nak kena tapis puan?... klau epal sahaja bole x?

awk try minum barli..ambil 1cwn barli rendam 2jam.pastu awak rebus .rendam tu utk cepatkn dia kmbang masa rebus tu..minum kosong jgn letak gula

Nasi klu blh kurangkn sbb nasi blh bt gula naik tinggi...ambil suku shj...x pon masa buat bsp jgn mkn nasi...mkn roti meal jer...

Sy pn sgkut wlaupun preggy kali ni krg manis...time buat bsp too sy eat clean

Buang air/makanan manis. Karbohidrat amik sikit.. Sayur bykkan..

Sy pun sama..sgkut pagi je pulak tu..😅

Makan epal hijau Lps mkn