baby kuning

Hai semua..saya nak tanya mengenai kuning pada bayi ..baby saya last cek kuning dia haritu 241 and now doc kata kena ambik darah dekat tgn dia untuk cek kenapa kuning dia masih tinggi ..and should be baby 15 hari kuning mesti 100 lebih shj ..tapi ni turun pun sikit ..saya dah cuba susu kambing,anggur hitam and mandi air kucai ..ada cara lain ke untuk turunkan kuning dia dgn banyak ??

17 Balas

klau bf, ibu jaga pemakanan.. boleh cuba susu kambing karihome.. rajin2 expose bby.. jgn barut bedung semua.. letak bby kt tempat cerah..

5y ago

just nk expose bby jgn bagi bby panas2 je.. kadang kalau bby panas pn lambat jgak turun kuning.. tu je..