kerap membuang dan sakit mcm senggugut

Hai semua..saya ingin bertanya..saya dah 33weeks sejak semalam saya sakit mcm senggugut tp x kuat sangat,saya masih boleh tahan, saya juga kerap membuang air besar sejak semalam..baby pon aktif semacam ja tp kadg2 baby mengeras..adakah2 tu tanda2 bersalin..saya risau sebab baru 33w..maaf..ni anak 1st saya xde pengalaman lg..tq yg sudi jawab

1 Balas

Tu tanda nak bersalin tapi sometimes its false contraction.better pergi hospital sis.nanti dr buat ctg.kalau false contraction awak boleh balik..kalau dorang was2 awak nanti kena tahan..apapun..better pergi hospital sebelum terlambat..semoga semua urusan dipermudahkan.