36 weeks perut kerap mengeras dan sakit bawah ari2 mcm senggugut

hi mom.. ni kehamilan kelima saya dah.. tp masih lg keliru dgn tanda2 nak bersalin.. so nak tnya pendapat, saya dah 36weeks, harini perut mengeras dgn kerap dan sakit kat bawah ari2 mcm senggugut.. tp tak kuatla.. then baby pn ada kurang gerak dr biasa harini.. perlu kah sya kehospital?

2 Balas

sy first baby bersalin tahun ni bulan 2. tanda bersalin xde pun tp masa mggu 38 baby mengeras kerap spnjg hari. nursr ade pesan klau kerap keras kena pergi hosp check. sy pergi pastu tahu2 kena tahan sbb dah ade bukaan 1 cm n dah ade contraction kuat. so better pergi. sy kwn bersalin anak ketiga. tnda bersalin pun xde. nurse kk just suruh gi hosp scan sbb sbb baby besar. smpai2 sebelum scan check bukaan tahu2 dah 4cm. trus kena tahan masuk labour room. sy rasa ni normal klau anak dah 2 3 ke atas

11mo ago

ok mommies.. thank you.. doakan saya dipermudahkan yaa..

Klau rse baby kurang gerak g hospital sis..Sy haritu mcm sis jugk tau2 dh terbuka 1cm

11mo ago

ok mom.. thank you.. ☺️