Kerap mengeras

Hai semua..perut saya dah kerap mengeras waktu malam..cumanya tak sakit mcm trim 2..dia keras2 ketat je..kandungan dah masuk 39weeks..tpi keputihan still ada..keputihan yg mcm pelincir tu..kadang2 sampai meleleh kalau xpkai sluar dalam..kalau mcm ni agak2 lagi berapa hari ye nak bersalin..takut overdue

5 Balas

Contraction tu. Pantau kekerapan contraction, jika dah kerap, boleh ke hospital untuk pemeriksaan bukaan.

Kerap sgt mengeras sampai tak selesa boleh terus pegi hospital sis. Takut jalan dah buka utk bersalin.

Sye pun dh 39minggu skrg tgh mengeras,keputihan ad mcm susu tu tgh pantau mengeras..

Pergi hospital takut mmg dah contraction sbb dh matang sgt tu 39 weeks

sma siz cuma yg sy kjap2 jer m'geras...