Belum turun tanda tapi dah overdue

Hai nak tanya, saya first mom. Kalau belum turun apa2 tanda tapi dah overdue perlu pergi hospital ke? Dah rasa mcm contraction. Sakit perut & perut kerap mengeras. Bila perlu ke hospital?

1 Balas

pnglmn sy, klu dh ada surat serah diri...and sakit tu masih on off dan takde turun tanda..sy akn pantau dlu kekerapan sakit tu (perut mengeras + sakit pinggang). if kerap (selang 5-10 minit), boleh la ke LR utk check. selalunya klu jln dh ada, dktr akn check CTG utk tgk kekerapan contraction dan admitkan kita and induce.