baby sembelit

Hai semua.nak tanya..benarkah jika sy bg susu cmpur pd baby (susu bdn + fm) myebbkan bayi sembelit? Dan bolehkah kita bg bayi bawah sebulan grip water hari² krna dia sembelit (sukar berak) sbb sy dh tukar susu dr enfa ke lactogen.skrang sy bg dia susu frisolac. Hrp dpt mbantu sy...

1 Balas

Sebenarnya pencampuran susu badan dan formula milk tak digalakkan tanpa refer to doctor https://my.theasianparent.com/campur-susu-formula/?utm_source=search&utm_medium=app Better check the situation dgn doctor.ls regarding this issue sis. Sbb kesian kat baby bila dia sembelit...