bayi 2bulan susah berak..susu formula apa sesuai

nak tya ibu2...ada tak sini yg alami masalah bayi sembelit...baby bru umo 2blan...tp kdg2 5 hari tk berak...campur fm dan bf..dh bg susu bdn...dh try urut, pam kerap, bg baby kerap df tp dia mcm tk puas..bg susu fm baru dia nak tido..bg pon malam sebtol pagi sebotol kalu dia nangis tk puas susu bdn...susu fm apa ssuai..ada tak yg hadapi msalah ni...ksian baby asyik nk kna stimulate ja dgn sabun bg berak?...nak baby berak sndri

4 Balas

Yes,kalau nk by fm mmg kena trial & error..sy sendiri 5x tukar Susu baru jumpa yg sesuai dgn bby. Sy try Anmum,Dupro Soy,S26, Lactogen sume X sesuai..lps minum bby terus cirit. Lastly dia serasi dgn Dutch Baby rupanya..

Kalau mcm tu mybe susu fm skrg ni xsesuai....kena try yg lain...susu fm ni mmg kena try n error sis. Sbb bby kita xsama dgn bby lain...ade bby ok susu A tp bby lain bila mnum susu A jd prob pulak.. .

4y ago

Tu la sis...nk try n error...smua pack 400gram..dh la susah nk dpt sample...trpksa beli jga la satu prsatu😅

Susu fm mmg kena try n error.sy dah 3 kali tukar susu sis.skrg guna frisolac.syukur sgt sesuai dgn baby sy.sy bf jg.

4y ago

Ya frisolac rumusan bayi je.

Try kasi susu lactogen.

4y ago

xok ya lactogen ?gitu kna try susu lain la