sembelit

Hai semua.nak tanya..benarkah jika sy bg susu cmpur pd baby (susu bdn + fm) myebbkan bayi sembelit? Dan bolehkah kita bg bayi bawah sebulan grip water hari² krna dia sembelit (sukar berak) sbb sy dh tukar susu dr enfa ke lactogen.skrang sy bg dia susu frisolac. Hrp dpt mbantu sy...

1 Balas

Bby bwah 6bln jgn bg air msk atau ape2 slain air susu Fm atau susu bdan..sis kne tkar lg susu fm kot sb mngkin xserasi..Bby klu start mnum susu fm walaupun cmpur kena pastikan susu tu serasi..Klu xserasi nty bby jdi smbelit muntah2 cirut birit..Knp xberi je susu ibu tgk ade xsmbelit..sllunya susu ibu xade mslah..Yg jdi mslh susu fm je pyh kne try and error

5y ago

xpe try and error susu fm yg lain2 beli pek kecik dlu..Mcm sye dlu bg k anak xok sb cirit