Suntikan BCG

Hai semua, Nak tanya, bekas suntikan BCG ni dah pecah bulan yg lepas, now sy tgk ni mcm bengkak lg. Normal ke? Nak prg KK tanya doc, appointment lama lagi. Ada mommies kat sini pengalaman mcm sy?

Suntikan BCG
10 Balas

Baby skrg berapa bulan?biasanya baby 3 bulan bcg tu akan jadi scar...kalau blm smpi 3 bulan bcg dlm keadaan mcm tu masih normal...jgn kacau,jgn korek...just jaga kebersihan...

Normal je sis.. Jgn letak ape2 minyak or ubat.. Biar nanah pecah sndiri..nt akan sembuh sndiri.. Yg bahaya klau BCG yg x jd.. Sian baby klau kena cucuk lg skali...

Normal sis. Biarkan je.. jgn letak ubat apa2. Anak sye dlu sampai berlubang. Tp nurse ckp normal.. just kena jaga kebersihan kat area bcg ank tu

Hai....akak nurse..parut ni normal dik.mkna nya bcg tu berjaya dik.jgn sapu atau usik biar dia camtu je.

5y ago

Welme...dik..

Mmg akn jd mcmtu mksudnya ubat tu berkesan dgn dia.. Jgn risau.. jgn letak apa2 ya dsna.. lepas mandi keringkan shaja

Biarkan macam tu je. Anak sy pn mcm ni jga haritu tapi jangan letak apa2 tau. Lama kelamaan kecut juga ;)

Normal sis.. Jgb ltak pape kat stu. Bia jek.. Nty dia pecah n tgal parut..

Biasa tu..mmng mcm tu jgn letak pape nnt dia ok sndri

Normal..ank sy dlh cmni. Sian dy...tp lama2 ok

normal tu..bby sy pun cmtu..pastu nti pecah sendiri

5y ago

Agak risau. Thank you by the way sis 🌸