Keguguran 10 mnggu

Hai semua. Sy keguguran anak no 2.. kandungan 10w... Ade spotting darah dekat pad. Then g scan doc tgk mmg dh gugur. Kantung kecut, xde heart beat.. so dh 2 hri monitor.. just keluar lendir darah.. tiada ketulan.. apa perlu sy buat ye? Nk g hospital tkt sbb ramai kes covid. 😢

2 Balas

Maaf ye kalau pertanyaan sya mungkin buat awak terasa hati,, sya cuma nak tau jer apa penyebabnya keguguran tu ya ? Adakah di sebabkan awk ada buat perjalanan dlm kereta smpai terhentak2 perut atau ada makan makanan yg x disyorkan doc ye. Sya tanya sebab risau kandungan sya pun skrg niy 10 week belum scan lagi baru buat buku

Bagi masa dlm 2 minggu.kantung akan jatuh sendiri kebiasaanyer...pastu p scan kt klinik utk pastikn.

3y ago

dh hbs keluar kantung rahim bersih bru pntg sis. Sy gugur 12w jtuh sendiri x cuci dkt hospital. tp admit wad jugak sbb Ada sisa dlm rahim. masa dkt wad ada kencing xsdr sisa tu keluar sekali. jdi lps doc cek semua ok dh bole balik