Upt makin terang scan tak nampak

Hai semua saya nk tnya,sbb kliru dan ragu2 blh jadi smpai stress…saya ada buat upt mula2 samar and makin lama mkin terang..masa samar2 tu sy ada buat scan and dr kata ada cyst kcik and rahim tebal..then Isnin lpas sy scan skli lg tp dgn dr di klinik lain die kata sy de fibroid size kcik dkat rahim tp x sure dalam or luar rahim…lpas tu pagi td sy buat upt and upt mkin terang.. boleh sesiapa bntu utk mnjwb prsoalan sy ini.. terima kasih

Upt makin terang scan tak nampak
1 Balas

Boleh jadi kandungan awal lagi. Bila first time buat upt? Tunggu lagi 2 minggu baru scan. Upt terang tk bermakna bila scan dh boleh nmpk, kadang baru nk masuk 3-4 minggu usia kandungan. Tunggu dlm 2 minggu (kalau tak ada turun darah atau apa apa tanda merisaukan) then repeat scan semula. Kalau masa tu tak nampak, request nk scan dr bawah. Ada org perut tebal sgt, scan dr atas tk nmpk lgsg sampai 12 weeks baru nk nampak. Jgn stress stress, benda common je ni upt positif, double line terang, tp sbb baru sgt lg bila scan apa pun tk nampak.

3y ago

Baik sis,Insha allah lpas nie sy try buat beta hcg…terima kasih sis…aamin mudah2an kali ini lekat….