UPT SAMAR .......

Hi nak tnya saya buat upt awal2 terang lpas tu mkin lama mkin samar dh 3 minggu pun masih samar lagi ... Adakah ni normal #firstbaby #ingintahu #firstmom #pleasehelp

10 Balas

sy masa first pregnancy . upt samar . kiranya takde progress kat line T tu. tiap hari test samar je walaupun guna pelbagai upt . ngam 4w spoting dan trus bleeding . doc sahkan kandungan tak menjadi . bila second pregnancy . fobia jgk . hari hari test upt Alhamdulillah line T , makin pekat . ckup 4w . Line T dah sama pekat dgn line C . scan masa 5w nmpk kantung kecik jeee . 7w nmpk bby + heartbeat .

1y ago

saya buat upt hri nie naik negative pulak

Hi sama macam saya. Awal terang dan kemudian samar. Masa samar tu week 9. Buat beberapa hari nak buka buku pink. Cuak saya masa tgk samar tu. Tapi on the first check up 9minggu tu alhamdulillah dah terus nampak heartbeat. Jgn risau mommy kalau takde bleeding atau apa apa insyaAllah kandungan okay okay je. Dont worry too much ya. Take care!

1y ago

tapi tdi pagi saya buat upt dh negative

upt sis skrg mcm mana?mcm sy la..pengalaman sy 3-4hari berturut² samar²...pastu sy buat lagi upt negative.. rupanya sy chemical pregnancy...doktor sndiri ckp...sy mgkn chemical pregnancy...tgk2 sy turun darah period mcm biasa...

1y ago

kemungkinan sis chemical pregnancy...tapi better sis pegi klinik buat bHcg...ambk ujian darah Tu lagi tepatla

Cuba clearblue. Sbb sy dlu lg x keluar doble line langsung. Tp sy hilang selera makan and muntah2. So sy yakin sy pregnant. Jd beli clearblue.. Terus naik pregnant 2 weeks-3

kemungkinan chemical pregnancy..makin lama makin pudar.waktu tu da delay period 9hari.tgok2 keluar mcm period je dia trun byk ,berketul

1y ago

Sama la mcm sy haritu kena chemical pregnancy...upt samar² Lepas Tu negative..

Sis boleh try UPT brand dip n tell juga, sama mcm clear blue cuma murah sikit tapii accurate sama mcm clear blue. Ada jual dkt farmasi

1y ago

dah awk ... sya buat dpt negative pulak

Sepanjang 3 minggu ni sis ada bleeding atau sakit perut ke? Sis dah confirmkan pregnancy dkt klinik ke? Dah scan ke?

1y ago

esok saya cuba yg lain pulakk

Try clearblue digital.. kalau naik pregnant tu trus g check klinik. First period bila? Kalau dah 6-7w blh dah scan tu

1y ago

saya xbuat guna yg digital ... tpi guna dip n tell naik negative

klu da 3 mggu samar mgkin sis da 7 mggu? cbe peg scan swasta.. klu btol 7 mggu da bley nmpk..

1y ago

saya buat upt hri nie dh negative

mngkin chemical pregnancy

1y ago

yaka awk ... memng chemical pregnancy jdi mcm tu ka