Kick baby kurang 10

Hai semua saya nak tnya, dari hari sabtu sampai harini baby saya macam kurang gerak dan kick takcukup 10, tapi masa malam saya rasa dia gerak (tapi bukan kick) cuma gerak macam dia berenang2 tu. sebab dia takcukup 10 kick tu sebab saya terlalu aktif ke ? Normal Ke ya? Atau saya kena pegi scan?

7 Balas

tk perlu tggu kick pun untuk tnda. kalau ada rasa pergerakan bby memusing tu diikira satu movement so tick ✅. bby sy pun bkn tendang selalu tapi rasa je dia gerak, settle satu pusingan tandalah. 10-15 mnutes tu klau dia move lgi dikira ✅ tick kedua.

10mo ago

Berenang2 tanpa gerakan obvious kurang is not a good sign puan.

Kena pergi hospital dr hari pertama lg. Dari sabtu maknanya dh lama. Tak normal. pls la jgn ambil ringan ya Allah, kwn sy pernah mcm ni sbb dia aktif uruskan kenduri so dia tido dulu penat tp esoknya baby dh takde

Nurse kk sy bgtau, tak semestinya kiraan tu kena kira baby kick je. Kalau rasa dia bergerak ke apa just tanda je kat buku pink tu. Janji ada pergerakan

Ada 2 gerakan yg perlu tanda tick dalam buku. Gerakan baby banyak kali dalam 1 masa dikira 1 tick. Dan 1 kick kuat juga dikira 1 tick

Allahu sis. Nurse/doktor dah pesan kalau tak cukup 10x gerakan terus pergi hospital. Semoga dipermudahkan urusan.

tak cukup 10 tu kna pi hospital terus, biar Dr check drpd kita duk risau dkt rumah.

sis dah pergi hospital ke? baby sis mcm mana ya skrg