Kurang gerak

Hi mommies, sekarang saya 19 minggu 2hari.. 18weeks dah rasa baby kicking. Kerap juga. Ni masuk 19 weeks, tetiba rasa macam baby kurang kick. Kick tu ada je tapi kurang mcm sebelum ni. Should i be worry? I risau sebenarnya sebab rasa mcm dia kurang aktif mcm sbelum ni. Ke terlalu awal utk rasa macam ni? Is it normal? #firstbaby

7 Balas

Normal. Saya masuk 17w dah rase kaki baby tecik tu duk kicking². Doctor pernah cakap dengan saya sblm ni, kalo kurang rasa kicking baby, Mungkin sebab dia kecik lagi, senang bergerak berpusing². Tu yang sis kekadang dapat rasa, kekadang tak baby kicking. Kalo sis nak konsisten rase baby kicking dengan jelas, sis kena tunggu 26w ke atas ye. 🤗

Hi sis, sorry nak tanya baby ok ke? Sekarang dah rasa gerakan baby banyak tak? Sebab saya tengah mengalami benda yg sama.. Last week (18minggu) bole rasa baby agak aktif dan bole rasa kicking. Lepas tu ni dah 2-3 hari rasa dia mcm tak aktif. Risau jadi nye.

11mo ago

Hi sis.. alhamdulillah baby okay saja. Banyak je gerak n kicking skrg.. pergi check gender haritu, alhamdulillah heartbeat pun normal. Haritu i rilek2 je. Tak fikir negative. InshaAllah baby sis pon sihat aje dlm perut tu.. sebab awal lagi ☺️

ada geng, sy hari tu 19w 3 hari rse dia aktif sgt, 2/3 hari lepastu mcm kurang sgt.. rsau jga.. tp tgok post ni jd x rsau pla 😆

hai saya pun nak tanya , macam dengan saya yg dah 19w 5d masih belum rasa kicking ? is it normal ?

11mo ago

Ramai kata normal if it is your first pregnancy.. ada yang sampai 25 weeks baru dapat rasa. Mungkin sebab kulit perut tebal..

Saya pun rasa mcm tu, tpi bile dr kata 25w ke atas bru start kire.. sya pun risau jgk

I rasa normal je kot sebab awal lagi..

Bru 19w awal lg