Baby kurang kick

Hi mommies! Im first mom, nak tanya normal ke baby kurang kick pada 26weeks ? Tapi rasa dia gerak kat dalam, cuma kurang kick je #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Normal je sebab tu 28w baru kena count fetal kick. Tp kalau x gerak langsung or rasa something wrong sis boleh scan di klinik swasta. Boleh juga ke pac tp nurse akan banyak bunyi sikit. Tak semua pac tp pernah laa baca dlm ni

Sama, bila masuk 24w ni sy rasa baby tak active sgt mcm sblum nya.. dia gerak tapi tak tendang kuat. Biasanya secara tiba2 dia sepak kuat sgt. Lately dia slow n sopan je, maybe ruang dia tak byk dah kot, sbb smkin membesar

6mo ago

Ooo sama ya, risau kadang sebab dah selalu active tetiba dia mcm slow sikit 😂

Normal je puan.... kalau sy, saya akan usap2 perut.... cari posisi baring yang mana baby biasa akan bg respon. So far mmg dia bg respon..... Puan boleh try mnm air, mkn yg manis mcm buah.....

sy pun tgh alami risau jgkkn. kicknya lembut2 je. selalu kemain bergelodak perut dibuatnya. sy 26weeks6day