Lendiran coklat

Hai semua saya nak tanya.. kandungansaya baru 8 minggu 4 hari ini merupakan kandungan pertama saya.. semalam ada sedikit lendiran berwarna coklat cair klua dan pagi ni saya cek ada klua lendiran coklat bercampur merah sedikit keluar.. apa tandanya adakah normal untuk awal hamil?

7 Balas

hi sis.. sis kna g doc. sy dl mcm tu. mula2 spotting coklat, next day kluar lendiran darah. masa tu sy 10w dan sy pun p check dgn doc o&g. doc scan tgk heart beat xda. doc ckp kndungan tak menjd dan expected nnt dia akn gugur. mlm tu time tdor trs rsa sakit memulas dan kluar bnyk darah. apa2 pun sis kna g jmpa doc dl ya.. mungkin sis nya bkn mcm sy, tp better sis jumpa doc... bg dr scan tgk kndungan. snap gmbar spotting dan lendir darah tu tnjuk kat doc...

better refer dr cepat..sy kandungan pertama and kedua keluar y sma and nak dikatakan tiada rezeki dua2 keguguran..ada normal and ad y tak normal..

Setuju dengan ibu ibu diatas. Terus rujuk klinik @ hospital. Saya keluar lendiran begitu masa 8w juga. Doktor kata threathen misscarriage 🥲

Normal sis cuma kene berhati hati sahaja,cuma kalau sis ragu ragu sila check up

Hai. Untuk awal kehamilan, jika ada apa apa spotting, refer doktor ya.

terima kasih semua . doakan kandungan saya ye semoga tiada ape2

Tak normal sis kena cek doktor