Saje nak luah

Hai semua, saya harini last day pantang. Kebetulan pulak hrini jgk saya cirit birit smpai 7 kali klau dh cirit mstila saya lembik bnyk air dlm bdn kluar, perut saya angin dan memulas teruk😥. Bila saya bgtau husb dia ckp tkde ape tkyh fkir jauh. Saya tkmkn lgsg dri pagi smpaila skrg nk amik air pun tklarat. Then husb pegi bazaar kot dia mntk saya msk nasi, sis dpt bygkn tk perasaan saya, dhla saya full bf anak saya. Bila saya ckp saya tklarat dia sentap sbb dhla tk peduli saya mkn ke tk. Then bila dia balik dia dkt dpur dia hentak hentak periuk dia ckp "PEMALAS". Tolong bagi semangat mommies😓

5 Balas

Semoga awak bersabar sis, mungkin husband awk lapar puasa tu yg emosi lebih.. sya pun cmtu kalau lapar, saya jadi baran.. nak bergaduh dan selalu keluar kata2 yg tak sewajarnya.. bila dah makan, dah kenyang baru la rasa serbasalah. Emosi tu tak terkawal.. satu lagi kbykan lelaki ni dia biasa kuat dan dia tak paham apa erti sakit.. dia akan rasa kita mengada2 dan dia ingat kita boleh lawan skit tu.. padahal dia bukanya perempuan.. dia takkan alami apa yg kita rasa..plus kita ada anak yg perlukan perhatian setiap saat.. awak cuba slow talk dgn dia.. minta masing2 ubah.. dulu penah sekali sy berbincang dgn laki sy, smpai sekarang dia berubah sikit2 alhamdulillah.. kita kena selalu pikir positif.. bila pikir positif fikiran dan mental kita sihat.. bersangka baik dgn Allah. Allah akan bagi yg terbaik..

kesiannya, sy fhm perasaan awk sis🥹bkn semua husb fhm rasa sakit kita tmbh lg klu bf ank. Klu awk masi rasa sakit sy sarankn awk balik je dlu ke rumah family bkn apa risau klu kita emosi/stress, klu balik rumah family bole tenankn fikirn💕apapun semoga dpermudhkn n kuat💞

sabar yaa awak, kuatkan semangat utk anak awak. rasanya mmg dia tak faham kot, dia ingat awak buat2x. padahal kalau mcm tuh mmg tak larat, tambah fully bf. skrg awak ignore kan dulu la dia, fokus diri awak. kalau ckp pun tak faham juga. kesian awak.

sabar ya sis, faham sngt perasaan sis tu.. menyusu lepastu cirit birit..fuhh mmg lemah rasa.. apa² pn boleh try pillow talk malam² tu ya..jangan pendam sorang nanti stress..mungkin suami pn penat puasa. sabar ya

Teruk nau perangai husband awk ni. Kalau dh 7kali cirit birit pergi la klinik sis. Dah teruk tu. sabar ajelah ye.