Suami tak membantu

Hai mommies, saya saje nak luah. Kenapa eh suami ni tak faham, kita dhla malam mmg berjaga sbb baby nk susu tiap sejam or dua jam dia elok tidur. Bila pagi anak merengek pun saya jugak yg uruskan dia boleh main phone😊. Bila saya ckp dkt dia, dia buat tktahu je🥰

6 Balas

sy bru 26hari berpantang. Awl2 tu husb excited sgt smpai sediakn mandian herba apa semua & kebetuln seminggu tu kaka sy yg byk bantu spnjg pantang tlg msak n mandikn baby sbab sy first mom n bersalin czer. Lpas je kaka sy balik, wktu mkn sy dah x terurus sarapan pun husb x sediakn kdg mkn tgh hari dkat jm2 bru mkn. Sy full bf mmg cpat lapar, awl pagi sy buat sndri sarapan mnum susu dgn biskut je. Awl2 konon2 husb ckp sy kena jga mkn kena mkn itu ini je, sekali lpas dy sndri yg urus sy hmm hampa juga apa yg dy bole mkn sy ikut je mkn nsib baik x da alahan. Bab jaga baby pula, tiap subuh mmg baby bgun sejam2 nak nyusu kita bgun bagi susu n tdurkn baby. Husb elok jaa tdur kat sebelah mcm dy yg terpaling penat. Bila bdn sy da mula sakit2 n kepala pun sakit, sy buat laa lemah2 depan husb biar dy tau kita penat kita ngadu lgi yg kita x thn sgt sakit2 klu sy msuk hosp awk kena uruskn baby sndri sy ckp, dri sana bru husb bantu sikit2. Kdg kita kena pksa juga husb kita, kita buat2 penat gitu spya husb bantu. Mmg x mudah apapun semoga kita smua ibu2 sentiasa kuat 💕

Sebelum ni laki sy gini la. Sy pregnant masa ank sulung 3bulan. Monthly checkup pregnant susah la nk bawa yg sulung tu sekali. Jd nya sy tinggal ank dgn dia kt rumah. Baru ad akal agaknya masa tu tension jaga ank. Tu pun bru 2 3 jam je tinggal. Call la kita bnyk kali suruh balik cepat. Masuk 3rd tri 2minggu sekali checkup tp dia dh makin mahir jaga ank, dh tk risau tinggal ank kt dia. Kerja rumah pun dia makin rajin buat. Ank aktif hari2 dia vacuum mop lantai semua. Kena bg dia rasa penat tu mcm mana. Bru faham penat kita tu ap

Mcm tu la lelaki. Dia kira penat dia je. Dia tk tahu penat kita ni macam mana😭 kalau suami buat tk tahu kita suruh je. Kadang org lelaki ni dia kurang common sense. Dia nampak kita ok boleh buat. Dia ignore je kita ni. Kalau saya rasa penat saya akan buat silent treatment dekat suami. Kalau dia ignore jgk saya gunakan kuasa air mata. Time tu baru kalut nk tolong apa semua😂

7mo ago

Betul sis, dh silent treatment sekali air mata bila dalam pantang kita soft kan cpt terasa. Tapi kdg geram jgk dia tkde common sense🥲

Tak payah pelik laa sis..laki sy pun mcm tu..bini tgh bpantang mcm² dia req nk mkn..mentang² la pantang bdua ja..dia nmpk bini x pucat..blh bjalan,duduk..x sakit..dia assume ok la tu...dorg yg beria² nak anak..dh dpt anak..dorg mcm nk x nk jaga..semua longgok kt bini..sy tgh lalui ni sis..hrni last day pantang..mencabar giler nak habis 44hari 🥹

7mo ago

Kan sis😢 saya pun tgh pantang baru hri ke 32. Dua minggu pertama je dia tlg lpstu smua saya sendiri je ni pun ada tnya nk yg kedua pulak. Mcm manala isteri dkt luar sana tk meroyan kan😭

bila sy baca page ni, bru tau situasi sy sme ngan awk , kdg laki ni tkphm

Suami saya pulak kena suruh baru buat. Penat!!