Keliru dan buntu

Hi saya ada bayi yang berumur 41hari , sejak masuk sebulan lbih ni , anak sy asyik menangis wktu mlm , pampers da check , kdang dia tgh tdo boleh dia bgun sbb nk nngis , nyusu pun da , sendawa pun da , sy keliru nk bt ape da , dn menyebabkn sy tk ckup tido , kdang sy biar je dia tdo atas sy sbb bila sy letak , tk smpai 20minit dia tdo , pastu dia mesti bgun dn nngis , nmpk dia mcm tk selesa tpi sy tk pasti , dia tk selesa dri segi ape , kdang sy rasa bdn dia dedar , kdang tk . Bila check suhu , tk dmm pun . Kdang2 muntah susu lpas dia nyusu dgn sy , berak plk kdang cair kdang tak , tak pasti cirit birit ke ape , tpi najis wane kuning kunyit . Please tlg terangkn ape patut sy bt , suami jauh , skrg ddk dgn mak , tk nk la kacau mak pgi2 buta ni semata utk tgk ank .. Kdang rasa down bila tk phm ape yg ank nak #jangandibully #Nanya #firstbaby #seriusnanya #1stimemom #mommybuntu

6 Balas

Saya baby 21 hari pun mcm ni jugak. Tadi saya ada terbaca kalau menyusu elakkan makan limau. Baru tersedar setiap hari saya makan limau untuk lawas dan nak luka cepat baik. Rupanya limau jugak antara makanan yg buat baby jadi irritable 😅.

3y ago

oh yeke , limau mmg bgus utk kita tpi tu la , utk baby plk kita risau

kembung perut kli sis.. cuba sapu minyak telon dkt perut bayi,blkng,dan tapak kaki smoga mbntu.. mcm kita juga klu ada yg tk selesa ssh juga nk tdur kn hihi belajar benda baru..

3y ago

yaa sama2

Sama ada kembung perut tu sis. Letak yasin kat bantal baby ya sis. Jangan bawa keluar bahaya. Baby baru nak cuba selesa dgn dunia

3y ago

tpi perut dia tk keras , sy mmg letak yassin slalu kt bwah bantal baby , anak sy mmg sy tk bwak keluar lgi , kalo keluar pun gi klinik je

bedung dia n try bg pacifier.sometimes ada baby perlu pacifier for self soothing...

3y ago

insyaAllah tak kot.kdg2 ada baby dia just nk mngempeng je.so mcm sy lps dia mnyusu baru sy bg pacifier trus dia tido.

up