Tumbesaran tembantut

Hai semua saya dh 34w.. pergi check pakar..dokter ckp tumbesaran bayi terbantut baru 1.3kg.. ada tips tak nak bg baby berat naik.. 🤧

9 Balas

Sy makan manis2 ng makan coklat.. Org ckp makan manis or coklat boleh naik kan berap baby.. Masa jumpa pakar.. pakar ckp okey je Tapi nnty 24/12 kene jumpa pakar lagi.. Dr ckp pakar akan pantau sampai kita besalin kalau kes baby kecik.. Pakar ckp kalau tumbesaran baby sama je xnaik.. Kita memang kene besalin 37w

Saya amalkan makan roti . Hari2 makan roti gardenia . Sekali makan 4 keping pagi , 4 keping malam . Now dah 34 minggu lagi kerap makan . Memang suka makan roti dari awal pregnant . Pastu minum susu full cream fernleaf . Makan benda manis2 bila teringin je . Baby berat pun alhamdulillah ok .

sy mse scan 34 week pon kcik xsmpai 2kg..dia membesar cuma slow..sy mkn bnyk je tp berat sy yg naik masalahnye😆.. pakar kata kalau dia masih membesar even slow x pe.. cumanye nnt kne bersalin awal la..

makan telur setengah masak mnm susu dan sayur sup2 ayam stiap hari. sy x cmtu tp size kecik tp sy amalkan cmtu ikut sy skli tmbh besar . skg baby normal size hihi

5mo ago

minum telur rebus 2 biji setiap pagi segelas susu ..

Makan makanan high protein sis, klu sya jenis makan nasi sikit lauk bnyak.. berat baby at 35w 2.7kg , xda gdm

Samaaaa! Dah 36w berat baby 1.9kg terus refer pakar. Sekarang tengah tunggu doctor pakar scan 🥹

5mo ago

smoga baik2 saja nti

Makan aiskrim sis.. ataupun mkn yogurt yg ada flavour. Tp jgn byk la klu ada gdm

5mo ago

thanks ya

sama lah kita Beby kecik . lepastu Kene refer pakar

5mo ago

brpe week dh

Sebelum tu ada minta advice doktor tak?

5mo ago

baru detect je.. dokter kk suruh refer pakar terus..