Week 31 pregnant

Nak tanya mommies luar sana, sy semalam pergi scan baby 31week lepastu dr ckp baby berat 1.3kg je. Kurang sikit berat dia. Ada tips tak mcm mna nak tingkatkan tumbesaran baby ? #firstmom #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

9 Balas

sy pulak baru 31 weeks tapi doc ckp baby besar sminggu, dgn sy berat naik x tau la mkan ape .. rasenye x gemar mkan manis, nasi pon dh kurang tapi berat tu duk bertambah, stress rasenye asik nk monitor berat... nasib xde kencing manis tapi x tau la mane dtg berat pdahal naik skilo je 2 minggu... kna mrah jugak... 🤦

minum susu pls don't eat too much sugar nanti jadi penyakit lain pula. Sy minum everyday nestle. kalau tk nk minum susu ibu. tapi susu ibu not bad juga nanti helok bersalin ada susu badan. minum anmum susu kosong dia okey kurang gula tk Manis. kene minum terus jgn rasa2.

2y ago

Thnkyou dear🥹 mmg sy kurang susu, sbb xblh telan.

sama lah skg aku 36w 1day kelmarin pigi klinik dr ckp bby berat x cukup mcm umur 34w jer .. kena suruh balik scnt lepas 2week kalau bby x cukup lgi berat lepas 2week kena jumpa pakar scnt and tgok lah apa diurg patut buat .. risau sgt²

2y ago

yh tq sis . 🥺

34weeks scan baby berat 2.4 lahir 36weeks berat bby 2.8... Dekat2 bersalin memang kurang selera makan tpi tu pun berat baby btmbah.. Minum susu anmum.. Ramai kata buat baby besar.

2y ago

Okey tq sis

Berat anak sy doc scan 3.2kg. Lusanya bersalin, keluar 3.58kg. Jadi jangan terus negatif ya ibu. Doakan baby sempurna kesihatannya.

2y ago

InshaAllah amin 🥺

kalau minum susu fullcream. mknn pula sekali sekala nk fastfood.. paling cpt naik berat mkn burger 😂

2y ago

sy entam seme skrg ni.. 😂..

minum susu materna sis macam sy minum anmum materna

2y ago

Okey baik sis

minum susu

Minum susu.