Bedung baby

Anak saya dh 6 bulan . Kt rumah pengasuh suka bedung utk tidurkan dia. Takpeke? Tak terbantut tumbesaran baby ke? #bantusharing #ingintahu

6 Balas

baby yg dah boleh berpusing meniarap tak disarankan untuk tidur dibedung. lagi2 tanpa pemantauan. klo bedung jugak tanya pengasuh waktu tidur akan biarkan baby tidur sorang ke. klo tertidur meniarap baby tak boleh berpusing balik macamana. takut tertutup hidung dia tak boleh bernafas. cakap ni dekat dia. ibu pesan la elok2 dengan pengasuh. tak semestinya dia lagi tua dari kita dia tahu lebih. kita sebagai ibu dah tentu kita tahu apa yg terbaik untuk anak kita. klo nurse kkia sy waktu baby 4-5 bulan dia akan tanya dah boleh meniarap belum. klo dah boleh dia pesan tak perlu bedung dah baby. lagipon bedung baby ada caranya bukan jenis bedung ikat baby kuat2 tu ya.

pengasuh tu sepatutnya tahu kan baby 6 bulan dh bole berguling, meniarap , merangkak Dan duduk sendiri . atau beberapa yg di atas. kan Ade kes baby kena bedung tidur ditinggalkan bape jam entah pastu terbalik Dan dh x bernyawa. nauzubillah mtk dijauhkn. boleh psn spya dia phm ini anak kita. kita yg kena tegas kn pendirian jgn takut nk bersuara demi ank sendiri. benda slh kita betul kn atau tegur . InshaAllah moga dilindungi dan Dipermudah urusan sis

kalau boleh minta pengasuh jangan bedungkan. sbbnya, mcm anak saya umur 6 bulan,tidur nya lasak ,meniarapla,berpusing atas katil..jadi takut nya kalau bedung katalah dier begerak,takut tertutup hidung, susah dier nk pusing balik sbb dibedung..

Anak saya nk masuk 7 bulan. Die kene bedung sbb time tidur die akan gosok mata smpai luka kadang tu garu garu kepala smpai luka so solution mmg kene bedung baru nyenyak tido kalau tk gerak sana sini btw anak saya tk pkai buai

Pasal terbantut ke tak tu sy tak pasti. Tp 6 bulan tak patut dibedung dah hmm

1y ago

Tula sy tgk mcm ksian ank sy tdo cm ketat dlm bedung. Tp nk ckp pn xreti takut bs trasa. Katanya xnk bg bby tkjut time tdo

anak dah pandai meniarap ke?? merangkak?

1y ago

Dah pndai semua dh. Skrg boleh mngensot dh mcm nk mula merangkak.