HB LOW . bantu saya utk bagi cdgn perlu ambil apa

hai semua . saya dah 24w tapi hb asyik maintain je 10 mcm tu. mcmmana ya nak naik hb.. dah macam2 saya makan😢

42 Balas

senasib kita ni sis. saya pun masa mula checkup 11 lebih, makin hari makin turun jadi 10 je. Minggu lepas nurse dah ambil sample darah, untuk prepare cucuk iron shot dekat montot. nurse cakap sakit. huwaaa tak sanggup kita. semalam Doc suruh saya makan zincofer satu + iron tablet satu. sebelum ni zincofer je, makan memang muntah rupanya saya salah cara. Zincofer/ iron tablet elok makan betul2 sebelum tidur. insyaAllah tak muntah. tapi kena gap at least sejam dari makan malam. makan zincofer/ iron tablet tu pastu terus pejam mata ZzZzZz