Makanan pedas

Hai semua, nak tnya ibu hamil blh mkn pedas2 tak? Sy kandungan dh 6 bulan. Mommies semua ada yg suka mkn pedas x?

47 Balas

makan pedas2 Yg buat Selera makan kalau sy la tp x bole mkn bnyk sbb pedih ulu hati

sy pun suka,tp kena control sendiri la.klu tdk ,teruk sakit perut kena pedas.

Saya pun suke.. Lagi2 sekrg nak mempelam masam je.. Makan dengan kicap lada

Saya langsung tak boleh makan pedas. Kalau makan terus pedih ulu hati😢

Saya mmg suka mkn pedas tak pernah pantang dr pedas pun dr awal

I pun tak boleh makan pdas trus pedih ulu hati huhu... Completely no no

Sy pon mkn pedas sis skrng kandungan 33 weeks..lps mkn pedas mkn yogurt

Saya makan jugak pedas2 tpi sy control jugak, tkut plak baby kan

ikot pda bdn jgk...sya mkn jer... alhmdulilah ok...je kak

Sy suka tapi terpaksa stop sb bila makan ja pedih ulu hati