Makanan pedas

Hai semua, nak tnya ibu hamil blh mkn pedas2 tak? Sy kandungan dh 6 bulan. Mommies semua ada yg suka mkn pedas x?

47 Balas

Bole . Sy skrg dh masuk 7 bln . Sy msti kne ada pedas2 klau x , xlalu nk mkn. Jnji ada rsa pedas. And blance dgn air mineral. InShaaAllah xde apa. Fkirn kne positive jgk sis. Sy so far okay. Doc kata mkn selagi bole jgn x mkn tu je, sbb kesian dkt baby nty.

sya tiap hari mkn pedas sbb org rumah tk mkn klau tk ada lada,yg susah nya tiap lps mkn gastrik dtng... dah tu mcm nk buasir pun ada masak sayur cili padi dah tk terkira berapa bnyk😣😣😣😣

saya jenis mmg makan pedas sbb mak org nismilan, tpi since da masuk 7bulan ni saya makan pedas sikit terus cirit birit. Tobat tkmau dah letih pegi tandas hahaha mybe baby tk suka pedas kot

Boleh mkn pedas ,x da mslh sbnrnya ia bgantung pada bdn seseorang, klu tlampau pedas akan mudarat kan diri juga mcm sakit perut,sakit ulu hati ..so, berpada-pada lh mkn yg pedas.

suka sgt..tp skrg control..sbb ksian kt baby..bila mkn pedas kdg dia mcm lebih aktif kt dlm..mcm xsuka je..kdg tu mkn pedas blh jadi pedih ulu hati nk2 bila dh msuk 8bulan..

Sy dari awal pregnant sampai skrg 5 bulan still makan pedas. Klu badan sis tahan tak apa. Boleh je. Sy sebelum makan dah tanye doc,doc kata boleh kalau badan sy tahan ☺

Saya masa 2-3 bulan suka sangat pedas. Makan kari mamak, nasi lemak dsb. Sekarang dah nak masuk 6 bulan, dah kembali makan macam sebelum mengandung dulu. Sup, bubur..

Sy makan pedas.. start tahu pregnant smpai dh 21week ni.. nasi lemak smbal pedas tiap pg xpernah tinggal.. .. jak pregnant ni... makan pedas menjadi2🤣🤣

Sy takboleh kalau tak pedas. Tak lalu rasa. Mesti kena pedas baru berselera makan.. tapi kena control jugak, jgn terlalu pedas. Kena berpada2 😁

Kalau xde masalah mabuk atau gastrik blh je makan pedas.. Klu ada masalah ni better elakkan sbb akan teruk kan lg gastrik.