Makanan pedas

Hi mommies..nk tanya klu time kita msh hamil ni blh tk mkn yg pedas2,soalnya sejak pregnant ni suka mengidam mknan yg pedas2..?

7 Balas

Boleh tapi berpada jgk sbb tkut cirit birit n heartburn. sy pun suke makan pedas. Kalo xpedas sy rsa loya. Sy dh tnye doc pakar o&g mase chckup aritu die ckp xde masalah kalau makn pedas. Xde pantang makan pape die ckp. So lega la sikit. Sbb dlu mse anak 1st mse kndungan dh 5-6bulan baru hsband bg makan tomyam 😂 skarang bby no2 hari2 makan tomyam. #14weeks

Boleh . Tpi jgn kerap sgt 😂 takut nnti kene buasirr😂 huhu sakitt klu kene buasir time pregnnt ...

4y ago

Haha haah . Boleh je mkn pedas2 .. Tpi tulah. Risau kene buasir .. Klu sikit sakit nya tkpe. Klu smpai berdarah2 time mmbuang tu. Sakit😂 berjaga2 jugak la pemakann ni

bleh sis.. tp kene ctrl.. pedas2 sgt xelok utk baby.. especially awl2 pregnancy

Sama laa..klu mkn sup2 ka msti ada lada..klu xda lada x mau mkn..hihi

Bole je makn tapi jgn kerap la... T sakit prut

Mika juga mgidam makanan pedas sis. Haha.

Boleh. Sya hari2 mkn pedas...