baby

hai semua... nak tanya... macam mana nak ajar baby 6bulan susu botol? selama ni baby susu direct je... saya nak ajar botol sebab senang nanti nak tinggal baby ke pengasuh. jadinya botol dan puting jenama apa yang baby suka dan ok? tq for respon ?

5 Balas

Pada pengalaman sy....sebelum 3minggu start keje....sy dh anta kat umah pengasuh or mak ....mom x blh ada disitu tau....sbb baby peka pada bau badan mom ni....so letak and balik.....kena tahan la mom's2 yer.....

Sy guna jenama MAM. Mudah nak cuci pun ye sebab boleh bukak bawah botolnya time basuh. Puting botol pun baby mudah terima sbb tak bulat terus 😀

Tommie tippie oke jgk.. Mula2 ank sy gune pigeon pstu lama2 dy xnak.. Rupenye nk tommie tippie.. Pndai pulak memilih

Saya baca selalunya botol pigeon wide neck sesuai utk bg baby nak susu botol Hehe.

5y ago

tq sis untuk jawapan... ☺️

tpi tu yg lbih bgus sis susn bdan supaya bby sntiasa siht

5y ago

Ye la tapi kalau dah bekerja terpaksa juga ajar botol