Botol susu new born

Hi mommies, Botol susu apa yang sesuai untuk newborn ya.. nak ajar botol sebab sebulan lagi nak start kerja. Lagi 1 puting apa yg ok untuk baby isap je? Ke tak perlua ajar isap puting?

17 Balas

botol kena cari yg betul2 tak fast flow takut anak nipple confuse bg yg bf. saya tak sarankan tomee tippee sbb sangat laju walaupun 0+. botol ni awk kena try n error. bg anak yg kerap BF dia nak yg seakan2 puting mak dia. pacifer tak wajib melainkan baby high need

saya baby sebulan macam² jenis puting n botol dah try. semua dia tolak. baru masukkan puting dah tolak² pakai lidah. bagi dia main² puting nya pun dia taknak. hemm kena cari jenis lain lagi pulak. takbagi momy dia kerja agaknya 😥

Sy pakai anakku je..asalkan newborn, lg bagus kalau anti-colic..puting cri yg lembut selembutnyaa utk newborn, kalau keras ssh nk serasi..sy cri kat farmasi, warna kuning , lupa jenama dr. apa ntah

2y ago

Doctor baby. Anak sy pakai ni dgn botol susu avent. Duadua dia okay.

klu sy pakai brand hegen beli kt shopee. . anti kolik . ada slow flow utk baby newborn . botol safety . puting botol tu pun lembut n besar sesuai utk newborn. y penting senang nk basuh.

kalau xnak baby nipple confuse.. boleh cuba medela calma.. dia punya hisapan dkt puting botol seakan2 puting ibu.. baby perlu guna tenaga utk hisap sama mcm baby hisap dgn breast kita

sis try cari ig nyusoo.com. banyak sangat ilmu dia sampaikan pasal bf, df, bottle feeding. sy pon banyak belajar dari situ.

Cari botol yang puting wide neck. Tak kesah ape brand. Ade yang untuk newborn.

fiffy, Avent. Lg bagus xpayah Bg puting kosong sis.

2y ago

saya bagi brand avent. kalini saya pilih yg betul2 jenis anti colic.