BOTOL SUSU

hai ibu2..botol susu apa yg elok utk baby ye? memang nak bf je awal2 nii..tapi saja nak spare...pernah dengar jenama pigeon tapi x sure ok ke tak..ada lagi x cadangan ibu2 yg lain? utk baby baru lahir..nanti nak tinggal pengasuh senang..😊.. trima kasih.. post dibuat pada : 12/08/2020 (Rabu)

29 Balas

Apa2 bergantung kt baby. So beli je yg murah dulu tgk baby terima ke tak. Saya pn dgr pigeon okay. Tapi anak saya pakai comotomo sebab saya awal2 takut bazir beli bnyk2 anak tak suka, saya beli yg high quality terus. Nasib baik anak saya terima. Sbb pacifier anak saya tolak.

botol x kisah botol apa pon. asalkan free bpa... tp jenis wideneck sbb puting yg x buatkan baby nipple confuse mmg jenis widenck.. sy guna puting pupici je.. susu pon x tumpah.. ada laluan udara utk mngelakkan baby tersedak.. susu pon x laju. ssuai dgn baby je

kalau ada budget, beli set pigeon. kalau nak jimat, beli puting pigeon wide neck, botol susu pilih yang murah² je tapi pastikan wide neck jugak. macam saya, saya gunakan puting pigeon tapi botol okbb.

Avent paling okay saya guna.. Anak saya botol manamana pun dia okay , tapi sebab saya pun bagi bf.. saya taknk dia dapat beza botol dengan bf . Saya beli betul betul macam dia netek

Gune la pigeon bgus..ank sy suke gune botol susu uh..rse mcm dye isap punting bdn..tu sbb smpai skng ank sy msih isap susu bdn dn btol..

Mane2 pun okay kdg tgk baby juga... Anak saya masalah jantung so saya suggest tupperware sbb dia ada jenis2 flow susu pada puting tu...

Cari yg anti colic dan puting lembut. Saya baru nak cuba botol avent utk baby yg akan keluar nanti. Harap2 serasi dgn dia

Simba atau mna2 brand yg ada puting anti colic. Anak saya guna botol simba dr baby mmg jarang kembung perut.

Sy pakai fiffy dgn anakku je.. alhamdulillah baby ok x tolak. Tp puting beli lain ikut kesesuaian umur baby.

Aah pigeon wide neck ok.pernah try avent tp flow dia laju sgt utk baby even puting plg kecik pun