Mencari solusi

Hai semua mummy2...boleh share tak care2 tak nk bagi anak ngempeng??.. Sye tengah preg anak kdua skrang nie n ank sulung sya tgh blajar susu botol tpi bile nk tido dye slalu nk ngempeng dulu bru boleh tido n dye mmbuatkn saya rse tak selesa.. Jdi mcm mne nk buat yer mummy2?? Ade pengalaman mcm sye x??

2 Balas

ank sulung dah umur berapa tahun? kalau dah 1tahun lebih sis kena selalu cakap dngn dia kenapa tak boleh.. komunikasi dgn dia, walaupun kita rasa dia x faham tapi lama² dia faham. sis ckp baik² & tolak baik² saya pon mcm tu, mngandung skrang ni dah sarat ank saya time mula mngamdung mmg kuat mngempeng tapi saya selalu ckp dgn dia, saya bg time dekat dia kata hari ni boleh esok x boleh.. mula² dia memberontak tapi kita kena disiplin, kalau dah kata x boleh tetap x boleh jgn kesian kan dia😅 lama² dia akan belajar. ank saya 1bulan je dah putus susu tapi susu botol pon x minum smpai skrang

My personal experience baby mmg kuat sgt ngempeng. Sy ajar dia puting, and sapu essential oil gentle baby dr YL. alhamdulillah dah tak ngempeng sekarang.