Mencari susu formula

Hai momies2..nak tanye susu formula ape yg sesuai untuk umur baby 1 tahun yer... Anak blom pnah campur susu kire fully bf.. Ank pon skang susah nk mkn klo mkn pon jamah2 jek.. Tpi dye slalu nk menepek jek dkt dada smpai dye gigit2 n tarik.. Sekadar btanye yer mne thu ade pengalaman sme mcm sye

1 Balas

kalau anak takda masalah berat badan boleh bg fresh milk atau susu full cream takda tambahan gula. kadang anak nak tumbuh gigi, nak berjalan tu dia tak fokus kt makanan. ada bersihkan tak mulut anak?

3y ago

umur setahun dah boleh makan family food dah just takda tambahan garam gula. kalau sebelum ni makan nasi putih. mungkin boleh tukar nasi berperisa cnth mcm nasi ayam,ns lemak,nasi goreng. sis bg peluang ank explore mknn. bg dia pegang sendiri. bg finger food mcm lempeng nasi, cucur nasi,apam nasi. sambil² tu boleh suap sikit². permulaan nmpk messy. lama² ank akan pandai bila selalu bg peluang mkn sendiri. bg sikit² tapi kerap. kalau dia taknak stop. sejam kemudian offer balik. biasa fasa ni takkan lama sis.