Pertanyaan tentang acid folic

Hai semua, kk bagi zincofer je. Mmg dpt ni je ke? Acid folik tak perlu consume?

Pertanyaan tentang acid folic
19 Balas

asid folic sesuai ambil masa kandungan 3 bulan pertama aja.. masa pembentukan janin awl. lepas tu doktor suh berhenti dah. lagi satu sy ambil asid folic ambil dlm perancangan nk pregnant. kiranya sebelum hamil hingga bulan ke 3 pregnant ja makan sebelum doc kata berhenti.

Byk2 jnis asid folic sy mkn yg ni je ok..yg lain smua jd sembelit..org kata bau dia krg myenangkan skit tp sy mula2 mkn je rasa..lama2 dh ok.. dctr kata ubat ni dh ckup dh siap asid folic n lain2 yg dperlukan oleh ibu

Xperlu https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

2y ago

boleh join lagi x

dlm zincofer dh ada semua vit yg dperlukan ibu..tp xsemua ibu sesuai dgn zincofer...klau ade rasa xslesa blk minta kk tukar ubat..minta yg 1-1 Jenis ubat..

Bru blik dr klinik.. Mmg nurse bg tau.. Zincofer semua ada dlm tu.. Asid folic vitamin iron.. Sekali... Tp sy xdpt yg ni..nurse bg 4 jenis.. Yg berasingan..

saya tak pernah makan zincofer ini. biasa dari anak pertama hingga ketiga dapat haematinik. kalau tak silap namanya lah. 4 jenis pil

semua ubat dah mengandungi asid folic ... biar pun dalam kuantiti yang sedikit rajinkan Google dan bertanya pada nurse / doc ..

2y ago

nak lagi bagus makan iberet folic 500 + susu kurma farm fresh

Hi. Memang sejenis je selalu bagi. Zincofer ni pun ada kandungan acid folic yang mencukupi mommy 💞

yg nie Ada sdh folic acid skli bg Naik hb..sya pun mkn nie juga tp bila mmbuang tu ..fham2 sja la

Dalam zincofer dah ada sekali folic acid. Cuba tengok belakang dan baca kandungan dia 😁

2y ago

hihihi. baca dah sis. tp ada 1mg je. tu yg confius. tq sis