Nifas atau boleh teruskan solat nanti

Hai semua, harini saya dah 59 hari. Sebelum ni keluar cairan kuning xbyk. Tp still dalam nifas kan? So harini hri ke 59 tiba² kluar darah pulak. Just nak tanya esok mmg kna mandi wajib ke? Confuse sgt. Sebab hri ke 52 siang mmg xde cairan ape2, sy dah mandi solat. Then isyak malam tu kluar pulak cairan kuning, sampai ke hrini then kluar darah sikit petang td. Mcm mana ye? Ade x ustazah dalam ni 😭🥺🥺😭 harap dapat bantu sy

1 Balas

Saya bukan ustazah. Jika darah nifas terhenti selama 15 hari dlm tempoh max nifas 60 hari, hari ke 16 tu haid.