Mandi nifas

Mandi nifas ni bila ye sepatutnya?? Sy dah 1 bulan 3 hri blum mndi nifas. sbb hari2 kluar darah sikit² smpai skrang. Kalau buka dara, ada warna kuning coklat kluar. Sy dah keliru lah..

1 Balas

Mandi nifas.. Boleh mndi lps melahirkan boleh sis.. Mandi nifas dgn mandi wajib lain.. Niat dia pon lain.. Saya dlu lps balik rumah saya terus mandi..

4y ago

Maaf saya tersalh bg info pulak.. 😅Saya Ad baca.. Mandi nifas kena btl2 kering dlu baru boleh mndi wajib.. Mcm mandi wajib Kalau period tu.. Lps tu saya pernah Tanya doc dlu.. Kalau coklat2 tu kira drh kotor ke.. Dia ckp ye.. Kalau dh hbs baru boleh mandi wajib.. Kalau belum.. Still darah kotor lh tu..