Darah nifas

Ada yang tahu tak pasal ni? Hari isnin 2 mggu lps saya gugur. Pastu malam hari ke 10 lepas gugur tu darah nifas tkde dah. Jadi saya start puasa & solat hari ke 11. So harini hari ke 15, lepas buka td nak solat tiba2 ada darah coklat keluar. Dah confuse ni darah nifas atau istihadah? Tarikh : Gugur - 20/03 Darah stop - 29/03 Mandi wajib & solat - 30/03 Darah keluar semula - 03/04 Sebab saya ada baca darah nifas untuk gugur max 14 hari. Tu saya confuse. Terima kasih.

2 Balas

Sama kes sy sis..sy pn baru gugur haritu.. D&c-14/3 Mandi wajib-29/3 Harini 4/4 ada keluar coklat2😅 jenuh la tahun ni nak mengganti puasa

1y ago

hehe tulah kan. banyak nak kena ganti kalau jenis kejap ada kejap takde 😭

max nifas gugur 14hari. kalau lebih kira period.

1y ago

yeke ok. sbb td saya mandi wajib dan solat. terima kasih bagi jawapan.