FOLIC ACID

hai semua, folic acid ni boleh makan sampai bila ye? sebab ada dengar perlu makan sampai 12w je. ataupun memang kena makan sampai deliver baby?

2 Balas

saya makan je folic acid sampai KK tukar kepada obimin. klau msa checkup, diorang bagi folic acid, makan je. klau dh tuka obimin atau pil2 lain, baru stop folic acid.

Kalau ikut doctor dekat kk yang saya pergi ni, dia suruh makan sampai 12weeks je. Lepastu doctor tukar obimin pulak. Sebab dalam obimin ni dah complete vitamin.